LA IDENTITAT DE LA PAELLA

Este diumenge desprès de les festes  de Nadal tan abundants en menjars, hem trobava fent la paella habitual dels diumenges que es fa en casa de la meua dona, vaig reflexionar sobre este plat tant valencià i particular nostre. Dic lo de particular per les guerres que al  voltant de este signe de identitat tant valencià se han fet, si nomes la paella en conill i pollastre es l’autentica valenciana.

Tonteries de gent que no coneix la rica gastronomia de les nostres terres desde el sud fins al nord on qualsevol plat d’arròs es diu paella, ja desprès estan els arrossos caldosos i melosos altra variant dels arrossos però no en paella.

Al cap hem venien les paelles que feia ma mare, que en gloria estiga, dona alcoiana. Que feia les mes variades paelles com la de flor-i-col i bacallar. La de sardines o aladroc (canviant el peix depenent de la temporada). La de costelletes de porc amb bajoca roja. Una llarga llista que he ampliat amb la ajuda de la meua sogra Maria Miquel, com la paella de conill amb cigrons típica de Mutxamel (poble del seu Home), sípia amb floricol, magre amb floricol, com sempre variant els ingredients. Però no per això no es te que dir paella.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s